De oudervereniging van het Heilig-Hartcollege Tervuren bestaat uit 2 groepen: het oudercomité van de kleuter- en lagere school die alle ouders vertegenwoordigt van de leerlingen uit het kleuter- en lager onderwijs en het oudercomité van de middelbare school die alle ouders van jongeren van de middelbare afdeling vertegenwoordigt.  

Omdat deze leeftijdgroepen zo verschillend zijn, vergaderen deze twee groepen apart en dit een 5-tal keer per schooljaar. De data worden door de voorzitter meegedeeld bij het begin van het schooljaar. Ieder lid heeft het recht om voorstellen voor te leggen op de vergadering.

Het oudercomité bestaat uit een 20-tal ouders van kinderen die school lopen in de kleuterschool, basisschool en de middelbare school. Zij zetten zich belangeloos in om de doelstellingen van het oudercomité te behalen.

Het oudercomité is steeds op zoek naar nieuwe leden uit de verschillende afdelingen van de school, ook de middelbare school. Onze voertaal is uiteraard Nederlands, maar laat dit geen barrière zijn, wij verwelkomen graag iedereen die zich vrijwillig wil inzetten voor de school van onze kinderen. Wilt u bij ons aansluiten, kan u ons steeds contacteren via mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Eenmaal per schooljaar organiseert het oudercomité bvb een Kaas- & wijnavond waarvan de opbrengst integraal naar de school van onze kinderen gaat. Hebt u een momentje vrij om ons te helpen? Graag! Ook dan stuur je best een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Om u nog beter te informeren over de activiteiten van het oudercomité hebben wij een Facebookpagina opgericht:

http://www.facebook.com/oudershhctervuren

Onze doelstellingen:

 1. Onze kinderen veilig en efficiënt van en naar school
 2. Sterke sociale structuur rondom de school door een nauwere samenwerking tussen de ouders, school, leerkrachten en directie na te streven.
 3. Met alle nuttige middelen bijdragen tot de bevordering van het welzijn en de ontwikkeling van de leerlingen van het Heilig Hartcollege
 4. De nodige fondsen verzamelen om voormelde doelstellingen te verwezenlijken, onder meer door activiteiten te organiseren.

Uw hulp is meer dan welkom!

 • Veilig en efficiënt afzetten van uw kinderen:
  • Glimlachen als u de Albertlaan opdraait en rustig rijden
  • In de Kiss & Ride zone zelf in de auto blijven zitten
  • Niet draaien op de Albertlaan (dat houdt het andere verkeer erg op -> file)
 • Meehelpen: bijvoorbeeld een paar uur meehelpen op de Kaas- & wijnavond, een ouderopknapbeurt of een verkeersveiligheid actie – éénmaal meehelpen betekent geen verplichting om dit in de toekomst opnieuw te doen. Vele handen maken licht werk!
 • Leer andere ouders kennen: wij willen allemaal het beste voor onze kinderen, het is fijn mensen te ontmoeten met dezelfde doelstellingen. Zo kunnen wij samen in een leuke sfeer de school en onze kinderen ondersteunen.